About me...


ik ben Janneke, 36 jaar en woon met mijn man (Stefan) en onze twee meiden (june,5 en mare,4) in het friese heerenveen.


Al zo lang ik me kan herinneren ben ik geïntrigeerd door beeld. Al voor ik zelf ooit een camera vastgehouden had, werd ik aangetrokken door bepaalde beelden. Dit konden heel verschillende soorten foto's zijn maar ze hadden allemaal een ding gemeen; verbinding. In ieder beeld was een vorm van verbinding te zien en dat zorgde ervoor dat ik iets voelde bij het beeld. Die liefde is nooit meer over gegaan en ik gebruik het nu in al mijn werk.ik ben geen technische fotograaf. ik maak mijn beelden op gevoel.


Naast mijn gezin en fotografie heb ik nog een andere liefde; lesgeven. Al 15 jaar geef ik les aan basisschoolleerlingen en doe dat met veel plezier. Eerst jarenlang fulltime met daarnaast fotografie als een hobby. Toen ik moeder werd en mijn eigen moeder verloor, merkte ik echter dat ik andere behoeften kreeg. Natuurlijk wilde ik mijn eigen kindjes mooi vastleggen maar daarnaast voelde ik ook de behoefte aan iets van mezelf. Iets wat echt van mij was en m'n creatieve geest kon voeden. Van daaruit ben ik mijn camera weer met meer regelmaat gaan gebruiken, heb een aantal cursussen gedaan en ben vooral veel gaan doen, doen, doen.


Sinds 2020 mag ik me officieel zelfstandig ondernemer noemen en heb ik van wat ooit een hobby was mijn (deeltijd)baan gemaakt. Een droom die uitkomt. Ik heb nog een hoop fotografie-dromen en -wensen voor de komende jaren en ik kijk er dan ook enorm naar uit om deze uit te laten komen.


photocredits: Salted photography

Follow me on Instagram